Polévka z červené čočky
Jedná se o polévku, která je tak výživná a na přípravu jednoduchá, že si ji jistě oblíbíte. Tím spíše, když vyniká výbornou chutí.
7 šálku vody, 2 ½ šálku sušené červené čočky, 1 velká cibule, nakrájená, 1 čaj. lžička kurkumy, velká špetka kajenského pepře, 2-4 pol. lžíce čerstvé citrónové šťávy, 1 čaj. lžička mletého kmínu, sůl (a pepř)
Vložte vodu, červenou čočku, cibuli, kurkumu a kájenský pepř do velkého hrnce na vaření polévky a přiveďte do varu. Snižte plamen, přikryjte částečně pokličkou a nechejte pobublávat tak dlouho, až se čočka úplně rozvaří, což trvá 30-60 minut. Ochuťte citrónovou šťávou, kmínem, soli (a případně špetkou pepře).
Z knihy dr. Neala Barnarda Breaking the Food Seduction.
Počet přečtení: 4853
Datum: 4. 4. 2017