Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Polévka zelná s čočkou

olej 2 pl, cibule 2 ks, zelí bílé 350 g, mrkev 1 velká, celer stejné množství jako mrkev, čočka drobná 250 g, voda 2,5 litru (podle potřeby dolít víc), solčanka 1 čl, sůl 1 čl, rajčatový protlak 1 ks (100g), bobkový list 2 ks, dětská krupička na zahuštění, kopr 1 hrst
Rubrika: Polévky
|
Typ článku: Recepty

Na oleji podusíme nakrájenou cibuli, přidáme zelí nakrájené na menší nudličky, celer a půlkolečka mrkve. Spolu dusíme asi 10 minut. Pak přidáme předem namočenou čočku a zalijeme vodou. Ochutíme a vaříme, až je čočka měkká. Na závěr podle potřeby zasypeme trochou dětské krupičky (na zahuštění) a po 3–5 minutách varu dochutíme nakrájeným koprem a podle potřeby solí a pokapeme olejem.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 4364
Datum: 2. 5. 2010