Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Pomazánka Baba Ganuš

1 velký lilek, ¼ šálku sezamové pasty tahini, 3 stroužky česneku, utřené, ¼ šálku citrónové šťávy, špetka mletého římského kmínu, špetka soli, 1 pol. lžíce nasekané petrželové natě

Troubu předehřejeme na 190 oC. Vidličkou lilek na několika místech propícháme a pečeme na plechu tak dlouho, dokud dostatečně nezměkne, resp. 20-30 minut. Vyjmeme z trouby a necháme trochu vychladnout.

Lilek oloupeme a slupku vyhodíme. Oloupaný lilek vložíme do misky, rozmačkáme vidličkou, přidáme pastu tahini, česnek, citrónovou šťávu a kmín a dobře promícháme. Posolíme, ochutnáme a podle potřeby přidáme větší množství tahini anebo citrónové šťávy. Směs vložíme do servírovací misky a posypeme petrželovou natí. Podáváme za pokojové teploty.

Z knihy Ricka Warrena, Daniela Amena a Marka Hymana Program Daniel: Zdravší život za 40 dní. Vydalo nakladatelství Porta libri.

Počet přečtení: 3669
Datum: 1. 7. 2016