Pomazánka Baba Ganuš
1 velký lilek, ¼ šálku sezamové pasty tahini, 3 stroužky česneku, utřené, ¼ šálku citrónové šťávy, špetka mletého římského kmínu, špetka soli, 1 pol. lžíce nasekané petrželové natě
Rubrika: Pomazánky, krémy, másla, sýry
| Typ článku: Recepty
Troubu předehřejeme na 190 oC. Vidličkou lilek na několika místech propícháme a pečeme na plechu tak dlouho, dokud dostatečně nezměkne, resp. 20-30 minut. Vyjmeme z trouby a necháme trochu vychladnout.
Lilek oloupeme a slupku vyhodíme. Oloupaný lilek vložíme do misky, rozmačkáme vidličkou, přidáme pastu tahini, česnek, citrónovou šťávu a kmín a dobře promícháme. Posolíme, ochutnáme a podle potřeby přidáme větší množství tahini anebo citrónové šťávy. Směs vložíme do servírovací misky a posypeme petrželovou natí. Podáváme za pokojové teploty.
Z knihy Ricka Warrena, Daniela Amena a Marka Hymana Program Daniel: Zdravší život za 40 dní. Vydalo nakladatelství Porta libri.
Počet přečtení: 3669
Datum: 1. 7. 2016