Pozor na salmonelu v Evropské unii
Švédské kontrolní orgány zjistily při testování dovezeného nakládaného a marinovaného masa dováženého z ostatních zemí Evropské unie, že asi třetina byla kontaminována baktérií salmonely. Vysoké procento z tohoto masa byla drůbež.
Rubrika: Infekční nemoci
| Typ článku: Studie
K otravám salmonelou dochází ve většině zemí. Vypuknutí salmonelózy, ke kterému došlo v roce 1994 v USA, postihlo asi 224 000 lidí. Bylo vystopováno, že v pozadí stála kontaminovaná zmrzlina. Dalšími typickými potravinami, které způsobují salmonelózu, jsou vejce, drůbež, maso, nepasterizované mléko a čokoláda. Hlavními příznaky otravy jsou horečka, bolení hlavy, zvedání žaludku, zvracení, bolesti břicha a průjem.
Počet přečtení: 3626
Datum: 11. 10. 2005