Rajčatovo-čočková polévka
2 plechovky krájených rajčat, 1 hrnek neuvařené čočky, 3 hrnky zeleninového bujonu, 2 lžíce lahůdkového droždí, 1 cibule, nasekaná, 3 stroužky česneku, lisované, 1 lžička mletého kmínu, ½ lžičky hořčičného semínka, 1/3 lžičky chilli koření, olej na smažení, sůl a pepř na dochucení
Na středně vysokém ohni smažíme 3-5 minut cibuli. Přidáme česnek, mletý kmín, hořčičné semínko a chilli koření a další minutu smažíme. Vmícháme čočku, krájená rajčata a zalijeme bujonem. Pozvolna vaříme tak 15-20 minut, dokud čočka nezměkne.
Ručním mixérem rozšleháme do krémova a vmícháme lahůdkové droždí. Ochutíme solí a čerstvým pepřem.
Z kuchařky Martiny Čermákové Vegmňamky nejen pro vegan(k)y. Vydalo Nakladatelství Plot.
Počet přečtení: 6982
Datum: 1. 5. 2020