Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Rebarborový závin

Kupované lístkové těsto vylepšíme rozválením v CZ mouce a posypáním vrstvou pšeničných klíčků, přehneme a zopakujeme. Varianta: Balíček tofu natural nastrouháme na jemném struhadle a zpracujeme v těsto s 1 hrnkem jemné CZ mouky, 4 pl olivového oleje, 1 pl citrónové šťávy a postupně asi 4 pl horké vody.

Rebarborové řapíky omyjeme, oloupeme a nakrájíme na délku budoucího závinu (ne na kousky!). Těsto rozválíme na obdélník, jeho střed poklademe rebarborou, posypeme hustě opranými rozinkami, troškou vanilkového cukru a obě krajní části plátu přetáhneme přes náplň a závin uzavřeme. Pečeme asi půl hodiny.

Dobrou chuť přeje Jitka Pohanková

Počet přečtení: 5309
Datum: 28. 8. 2010