Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Romský ples – netradiční bramborový guláš

10 menších až středně velkých brambor (nakrájíme podélně, každou bramboru na 6 ks), 3 š vody, 1 čl soli, 3/4 š cibule, 2 pl oleje, 1-1 1/2 š leča, 1 š okary, 1 š kyselého zelí, 1 čl drceného kmínu, 3 stroužky česneku, 1 kostka tofu nakrájená na malé kostičky, 1 pl oleje, 2 pl sójové omáčky, solčanka nebo sůl na dochucení, 1 pl hrubé mouky (v případě potřeby)
|
Typ článku: Recepty

Brambory zalijeme vodou, přidáme sůl a vaříme doměkka. Mezitím na oleji osmažíme cibuli, přidáme lečo, po krátkém dušení okaru, drcený kmín a nakonec přidáme kyselé zelí. Vše společně dusíme a přimícháme do vody k vařícím se bramborám. Za stálého míchání přisypeme mouku a vše necháme povařit 4-5 minut na mírném ohni. Hotové jídlo je hustší konzistence. Podle potřeby dochutíme solí nebo solčankou a česnekem. Na oleji orestujeme nakrájené tofu a zalijeme sójovou omáčkou. Při podávání orestovaným tofu posypeme (nebo ho můžeme zamíchat do jídla).

Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin

Počet přečtení: 3809
Datum: 25. 1. 2009