„Rybičková“ pomazánka z cizrny
1 plechovka sterilované cizrny, 2 lžíce kaparů (nebo kyselých okurek), 1 řapík celeru, ½ červené cibule (nebo šalotky), 1 malá mrkev, 5 lžic sójového jogurtu, 1 lžička hořčice, 4 lžíce mořské řasy nori (vločky), mořská sůl, mletý pepř, citronová šťáva, pažitka na posyp
Rubrika: Pomazánky, krémy, másla, sýry
| Typ článku: Recepty
Cizrnu s kapary vsypeme do mixéru a nahrubo umeleme. Přendáme do misky, přidáme najemno nakrájený řapíkatý celer, cibuli, nastrouhanou mrkev, jogurt, hořčici, řasy, ochutíme solí a pepřem, zastříkneme citronem a zamícháme.
Před podáváním posypeme nasekanou pažitkou.
Tato pomazánka je mezi vegany zvlášť oblíbená. Nejsnadněji a nejrychleji ji vyrobíte ze sterilované cizrny. A budete překvapeni, jak moc se chutí blíží klasické pomazánce z ryb!
Ze Zeleninové kuchařky autora Petra Klímy. Vydalo nakladatelství Smart Press.
Počet přečtení: 3481
Datum: 18. 1. 2019