Rychlé tofu
cibule velká 1 ks, olej 2 pl, tofu bílé (nahrubo rozmačkané) 1 š (1 š = 1,8 dl), kmín drcený 1/2 čl, solčanka 3/4 čl, zázvor čl kurkuma 1/2 čl, shoyou – sójová omáčka 2–3 pl, voda 1/4 š, sůl na dochucení podle chuti, česnek 3 stroužky
Rubrika: Jídla z tofu a sóji
| Typ článku: Recepty
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nahrubo rozmačkané tofu spolu s kořením a krátce osmahneme. Zalijeme vodou, vaříme asi 2 minuty a ochutíme prolisovaným česnekem, případně solí. Ozdobíme nasekanou petrželovou natí. Podáváme s dušenou rýží, bramborami apod.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.
Počet přečtení: 6037
Datum: 18. 10. 2009