Rychlý kukuřičný chléb
Ve středně velké míse promíchejte všechny suché ingredience. Pokud chcete, můžete přidat i koření (možno vynechat). Promíchejte med s teplou vodou a pak jej za stálého míchání přidejte k suchým ingrediencím. Dobře promíchejte. Směs vlijte do čtvercové formy na pečení (20×20 cm) s nepřilnavým povrchem (anebo zlehka potřete povrch olejem). Pečte při teplotě 190 stupňů po dobu 20 minut.
Použitím různých druhů koření můžete dosáhnout různých chutí. Vyzkoušejte třeba:
1. 1 čl skořice, 1/4 čl muškátového oříšku
2. 1/2 čl chilli, 1/4 čl dobromyslu (oregana)
3. 1/4 čl sušené cibule v prášku, 1/4 čl římského kmínu, 1/4 čl majoránky
Můžete rovněž přidat kousky nadrobno nakrájené anebo nastrouhané zeleniny. Vyzkoušejte nadrobno nakrájenou cibuli, zelenou papriku, nastrouhanou mrkev anebo cuketu. Můžete použít jeden druh zeleniny nebo i různé kombinace, dodají na zajímavosti tomuto jednoduchému, ale chutnému kukuřičnému chlebu. Máte-li formu s nepřilnavým povrchem, není třeba ji před pečením vytírat olejem. Tento recept se dá použít i na přípravu muffinů. V takovém případě ale zvyšte množství prášku do pečiva na 4 čajové lžičky. Vyolejované anebo papírové formy na muffiny vyplňte do dvou třetin. Pečte 15–20 minut při teplotě 190 stupňů.