Rýžová zálivka s kapií
rýže natural uvařená 6–7 vrch. pl, olej slunečnicový 4 pl, voda š (1 š = 1,8 dl), sůl 1,5 čl, cukr přírodní 3–4 čl, vinný ocet 3 čl, bazalka čl, česnekový prášek 1 čl, sterilovaná kapie bez nálevu 1 š
Rubrika: Zálivky a dresinky
| Typ článku: Recepty
Všechny suroviny vložíme do mixéru a umixujeme na hladko. Po zjištění chuti a konzistence můžeme dochutit a případně přidat rýži nebo vodu – podle požadované hustoty.
Zálivka je hladká a polotekutá. Je vhodná na zeleninové a jiné saláty nebo jako omáčka na hotová jídla (smažené tofu, květák apod.).
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.
Počet přečtení: 3092
Datum: 21. 5. 2009