Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Zálivka ze slunečnice

slunečnice loupaná 1,5 š (1 š = 1,8 dl), voda horká 2 š, solčanka 1/2 –1 čl, shoyou – sójová omáčka 1 čl, cukr přírodní 1,5 čl, cibule menší, sůl podle chuti, citrónová šťáva 2 čl, voda podle potřeby
|
Typ článku: Recepty

Slunečnici spolu s vodou umixujeme na jemný krém. Potom přidáme ostatní suroviny a mixujeme na hladko. Necháme zchladnout a umixujeme znovu. Podle vlastního uvážení dochutíme nebo přidáme vodu.

Zálivka je hladká nebo téměř hladká. Používáme ji do zeleninových salátů jako tukovou složku a pojidlo a na přelívání teplých nebo studených pokrmů.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 3749
Datum: 22. 7. 2009