Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Sedlácká hrachová polévka

1 1/2 š půleného hrachu (namočíme na několik hodin), 8 š vody, 4 pl celozrnné žitné mouky, 1 š vody na smíchání s moukou, voda na dolití podle potřeby (přibližně 2 š), 2 pl oleje, 3/4 š nakrájené cibule, 3-4 stroužky česneku, 1 čl soli, 1 čl solčanky, 1 čl majoránky, 2 celozrnné rohlíky
Rubrika: Polévky
|
Typ článku: Recepty

Namočený a propláchnutý hrách zalijeme vodou a vaříme doměkka (téměř do rozvaření). V 1 š vody rozmícháme mouku a za stálého míchání vlijeme do polévky; necháme vařit asi 5 minut. Potom ji podle potřeby zředíme vodou a necháme převařit.

Na oleji podusíme cibuli, ke konci přidáme nasekaný česnek a zamícháme do polévky. Dochutíme solí, solčankou a majoránkou. Převaříme asi 1 minutu a odstavíme. Při podávání přidáme do polévky na malé kostičky pokrájené a na sucho (nebo na trošce oleje) opražené celozrnné rohlíky.

Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin

Počet přečtení: 4180
Datum: 25. 1. 2009