Smetanové špagety s kopřivami a ořechy
150 g celozrnných špaget, 5 hrstek mladých kopřiv, 1 cibule, 4 pl olivového oleje, 3 stroužky česneku, 1 chilli paprička (feferonka), 150 g uzeného tofu, 250 ml sójové smetany, hrstka vlašských ořechů (slunečnice), sekaná petrželka, mořská sůl
|
Typ článku: Recepty
Na jemno nakrájenou cibuli osmažíme na oleji do růžova. Přidáme na plátky nakrájený česnek, chilli a opět zlehka osmažíme. Přisypeme na hrubo nastrouhané tofu a kopřivy a společně krátce zarestujeme. Zalijeme smetanou, osolíme a asi 5 minut podusíme.
Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 5-7 minut (podle druhu). Odstavíme a necháme pod pokličkou dojít. Po scezení je vmísíme do omáčky, posypeme nasekanými ořechy a zamícháme.
Na talíři můžeme posypat i petrželkou nebo lahůdkovým droždím.
Z webových stránek Greenwayfood Petra Klímy, šéfkuchaře restaurace Country Life v Praze Dejvicích.
Počet přečtení: 2590
Datum: 22. 9. 2017