Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Sója na paprice

bazalka 3 čl, bobkový list 3–5 ks, olej slunečnicový 1 pl, cibule nakrájená 2 pl, barevná paprika nakrájená nadrobno 1/3 š (1 š = 2 dl), paprika mletá 1,5 čl, sója uvařená s trochou nálevu 2 š, voda 2 š, solčanka 1 čl, mletá směs bazalky a bobkového listu 1/2 čl, sójové mléko 1 š, hladká mouka 1,5 pl, shoyou – sójová omáčka a sůl na dochucení
|
Typ článku: Recepty

Do kávového mlýnku dáme bazalku a bobkový list a umeleme (umixujeme) na prášek. Na oleji podusíme cibulku a přidáme papriku, dusíme 5 minut. Zasypeme mletou paprikou, zamícháme a ihned zalijeme vodou. Přidáme sóju s trochou nálevu, ochutíme a vaříme dalších 3–5 minut. Do sójového mléka zašleháme mouku (aby nevznikly hrudky) a zahustíme jí jídlo. Za občasného míchání na mírném plameni vaříme asi 5 minut a podle potřeby dochutíme sójovou omáčkou nebo solí. Podáváme s celozrnnými těstovinami, noky nebo knedlíkem.

Oblíbenost omáčkových jídel je známá, méně známá je však s luštěninou (sójou) jako základem. Jídlo má vynikající chuť díky zajímavému složení nedráždivého koření i přídavku čerstvé papriky.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 5918
Datum: 10. 4. 2010