Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Sójové jogurty míří na enzymy

Sójové jogurty s borůvkami obsahují přirozené složky, jež mohou tlumit aktivitu enzymů, které hrají roli při vysokém krevním tlaku a cukrovce II. typu. Na tyto enzymy je soustředěna aktivita léků podávaných při cukrovce a hypertenzi.
Rubrika: Cukrovka
|
Typ článku: Studie

 

Vědci z University of Massachusetts v Amherstu odebrali vzorky od čtyř různých výrobců broskvového, jahodového, borůvkového a bílého jogurtu (včetně sójových jogurtů) a testovali, do jaké míry brání aktivitě těchto enzymů.

Sójový jogurt s borůvkami vykazoval největší účinek; bránil aktivitě všech tří zkoumaných enzymů. Broskvový a jahodový jogurt pomáhaly snížit aktivitu enzymů působících na uhlohydráty (sacharidy).

Food & Fitness Advisor

Počet přečtení: 4373
Datum: 7. 11. 2009