Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Šunková pěna z červených fazolí

1 šálek uvařených červených fazolí, ¼ kostky tofu, 2 pol. lžíce nakrájeného pórku, ¼ šálku sójové smetany, 3 stroužky česneku, 2 čaj. lžičky sójové omáčky, 3 pol. lžíce lahůdkového droždí, 1 čaj. lžička bazalky, 3 pol. lžíce olivového oleje, sůl (podle chuti)

Všechny suroviny umixujeme v mixéru na stejnoměrnou hmotu. Pomazánka má být nadýchaná, ale hustá, aby po naklonění nádoby mixéru držela tvar a netekla. Taková konzistence je pak vhodná ke zdobení s pomocí zdobícího sáčku. Používáme jako pomazánku, na chlebíčky, jako náplň plněné zeleniny apod.

Ti, kteří mají rádi křen, mohou na konci mixování po ochucení vmixovat 1-2 čajové lžičky sterilovaného křenu.

Z knihy Romana Uhrina 77 inspirací pro zdraví. Vydalo nakladatelství Vyšehrad společně s Prameny zdraví, o. s.

Počet přečtení: 4064
Datum: 21. 2. 2017