Šunková pěna z červených fazolí
1 šálek uvařených červených fazolí, ¼ kostky tofu, 2 pol. lžíce nakrájeného pórku, ¼ šálku sójové smetany, 3 stroužky česneku, 2 čaj. lžičky sójové omáčky, 3 pol. lžíce lahůdkového droždí, 1 čaj. lžička bazalky, 3 pol. lžíce olivového oleje, sůl (podle chuti)
Rubrika: Pomazánky, krémy, másla, sýry
| Typ článku: Recepty
Všechny suroviny umixujeme v mixéru na stejnoměrnou hmotu. Pomazánka má být nadýchaná, ale hustá, aby po naklonění nádoby mixéru držela tvar a netekla. Taková konzistence je pak vhodná ke zdobení s pomocí zdobícího sáčku. Používáme jako pomazánku, na chlebíčky, jako náplň plněné zeleniny apod.
Ti, kteří mají rádi křen, mohou na konci mixování po ochucení vmixovat 1-2 čajové lžičky sterilovaného křenu.
Z knihy Romana Uhrina 77 inspirací pro zdraví. Vydalo nakladatelství Vyšehrad společně s Prameny zdraví, o. s.
Počet přečtení: 4064
Datum: 21. 2. 2017