Sýr z kešu
100 g nesolených kešu (propláchneme a vložíme do mixéru), 1,5 šálku převařené vody (zalijeme a necháme 10-20 minut stát), 1 čl solčanky, 2 pol. lžíce lahůdkového droždí, 1 čaj. lžička bazalky, 2 stroužky česneku, 3 pol. lžíce oleje, 2 pol. lžíce bramborového škrobu
Rubrika: Pomazánky, krémy, másla, sýry
| Typ článku: Recepty
Všechny suroviny přidáme a umixujeme na jemný krém. Potom přelijeme do kastrůlku, přivedeme k varu a necháme probublat na mírném plameni alespoň 4-5 minut. Následně přendáme do nízké misky vymazané olejem, svrchu uhladíme a necháme zchladnout. Potom vyklopíme na talíř.
Kešu sýr můžeme mazat na celozrnný chléb a zdobit zeleninou.
Z knihy Romana Uhrina 77 inspirací pro zdraví. Vydalo nakladatelství Vyšehrad společně s Prameny zdraví, o. s.
Počet přečtení: 4800
Datum: 28. 4. 2017