Těstovinový salát se zeleninou a uzeným tofu
čínské zelí 150 g, rajčata 2 ks, paprika zelená 1 ks, okurka 1 větší, cibule 1 větší, kolínka celozrnná pšeničná uvařená 1 kg, solčanka 1/2 –1 čl, sůl čl, shoyu – sójová omáčka 2 pl, zaziky – koření špetka, sójová majonéza 1 š (1 š = 2 dl) (možná náhrada: recept „lehká sójová zálivka“), voda 1 š, uzené tofu 3 – kostky
Zeleninu nakrájíme na menší úhledné kousky, okurku nastrouháme na slzičky a přidáme ostatní suroviny. Sojanézu zředíme vodou, tofu nakrájíme nadrobno nebo nastrouháme na nudličky a všechno zlehka vmícháme do salátu. Salát podáváme vychlazený s chlebem.
Lehký, a přitom výživný a chutný salát je vhodný na svačinu anebo namísto oběda či večeře s chlebem.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.
Počet přečtení: 6409
Datum: 28. 7. 2009