Tofu Iziki
1 šálek nastrouhaného tofu, 1 pl iziki, 1/2 pl sójové omáčky shoyou, 1/2 šálku nastrouhané mrkve, 1/4 šálku nastrouhaného lopuchového kořene, 1/4 šálku opraženého sezamového semínka, sůl
Rubrika: Jídla z tofu a sóji
| Typ článku: Recepty
Suché iziki rozdrtíme na co možná nejmenší kousky, namočíme a vaříme 30 minut. Uvařené řasy smícháme s ostatními ingrediencemi. Jestliže je konzistence měkká, přidáme celozrnnou hladkou mouku. Zformujeme kuličky, které fritujeme v sezamovém oleji při 180°C (pozor, aby se olej nepřepaloval). Kuličky necháme okapat na ubrousku. Servírujeme na list salátu se strouhanou ředkví.
Počet přečtení: 3115
Datum: 25. 1. 2009