Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Tofu „Kanton“

3 pl oleje, 1/2 š na plátky nakrájené cibule, 1 š na dlouhé tenké proužky nakrájeného pórku, 2 š na kostičky pokrájeného bílého zelí, 1 š na proužky pokrájené sterilizované kapie (nebo 1 1/2 š čerstvé), 1 1/2 š na velké a tenké plátky pokrájených žampionů, 2 pl oleje, 3 š na středně velké kostky pokrájeného, předem marinovaného tofu (marináda na tofu je uvedena na začátku kapitoly), 1 1/2 pl kukuřičného škrobu (maizena), 1-1 1/2 čl zázvoru, 1 š marinády, sójová omáčka nebo sůl podle potřeby
|
Typ článku: Recepty

Na 3 pl oleje osmažíme cibuli a za stálého míchání postupně přidáváme zelí (rychle orestujeme do sklovita), pórek, žampiony (nesmějí se úplně udusit, zůstávají polosyrové) a kapii. Potom přidáme tofu předem opečené na 2 pl oleje, ochutíme zázvorem, zamícháme a zalijeme marinádou, ve které je už i maizena. Vše zamícháme, necháme asi 1 minutu dusit a odstavíme. Jídlo, i když je bez šťávy, je šťavnaté díky zelenině, kterou jsme mírně podusili.

Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin

Počet přečtení: 3976
Datum: 25. 1. 2009