Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Tofu medailónky The Best

lahůdková pomazánka z tofu 1 ks, zelená petrželová nať 1 hrst
|
Typ článku: Recepty

Vychlazenou pomazánku vybalíme z alobalu. Rozehřejeme teflonovou pánvičku. Celý váleček nakrájíme asi na 12 částí (vždy jedním řezem, aby se hmota nerozpadla) a kolečka opatrně klademe na pánev, aby se opekla (na pánvi můžeme podle potřeby upravit jejich tvar). Postupně je pomocí dvou obraceček opatrně obrátíme, zasypeme nasekanou petrželovou natí a přikryjeme. Pod pokličkou je necháme asi 3 minuty na slabším ohni dojít.

Podáváme s různými zeleninovými saláty nebo s bramborovou kaší, také jsou vhodné na výrobu burgrů, chuťovek apod., příp. v kombinaci s různými omáčkami nebo s dušeným zelím a knedlíkem.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 3636
Datum: 4. 10. 2009