Tofu na způsob tresčí pečeně
3 pl oleje, 1 š pokrájené cibule, 3 1/2 š na hrubším struhadle nastrouhaného tofu (asi 2 celé kostky), 2-3 pl sójové omáčky, 2 čl hořčice, 2 kostky droždí, 5-6 stroužků česneku, 1 čl solčanky, 1/2 čl soli, 1/2 čl drceného kmínu, 1 čl majoránky, 1 vrchovatá pl maizeny, 1 š studené vody
Rubrika: Jídla z tofu a sóji
| Typ článku: Recepty
Tofu nastrouháme, pokapeme sójovou omáčkou a zlehka promícháme. Na oleji osmažíme cibuli, přidáme hořčici a rozdrobené droždí. Dusíme do zhoustnutí, přidáme předem připravené tofu a promícháme. Postupně přidáváme utřený česnek a koření. Potom zaprášíme maizenou, zamícháme a zalijeme vodou.
Za stálého míchání vaříme na slabém ohni asi 2 minuty. Jídlo podáváme teplé na salátovém listu s přílohou nebo po vychladnutí jako pomazánku na chléb. Též se může použít na přípravu plněných rajčat.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 4291
Datum: 25. 1. 2009