Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Tofu nudličky na kedlubně

olej 1 pl, pórek nakrájený 1 hrst, kedlubna 300 g, paprika mletá 1 čl, voda 4 š, bobkový list 1–2 ks, kmín mletý čl, bazalka čl, solčanka 1 čl, mouka polohrubá 2–3 pl, mléko sójové 1 š tofu bílé 1 kostka (300 g), shoyou – sójová omáčka 2 čl(na ochucení tofu), lahůdkové droždí 2 PL (na ochucení tofu), sůl na dochucení
|
Typ článku: Recepty

Na oleji osmahneme pórek, přidáme na kostičky nakrájenou kedlubnu a po několikaminutovém dušení zasypeme paprikou a zalijeme vodou. Zeleninu ochutíme a pod pokličkou dusíme doměkka. Do sójového mléka zašleháme mouku a jídlo zahustíme. Tofu nakrájíme na podélné plátky a ty na úhledné nudličky (asi 0,5 cm široké), promícháme se shoyou a lahůdkovým droždím a přidáme do jídla.

Vaříme na mírném ohni asi 5 minut. Podle potřeby ještě ochutíme shoyou nebo solí. Podáváme s bramborami, celozrnnou rýží nebo těstovinami.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 3945
Datum: 14. 10. 2009