Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Tofu pečeně

Tofu nakrájíme na plátky o tloušťce asi 1 cm. Jednu velkou cibuli jemně nakrájíme, pomačkáme a promícháme se 1 pl sójové omáčky, 1 pl sezamových semen, 2 pl olivového oleje, 1 pl drceného kmínu. V misce prokládáme plátky tofu marinádou, zatížíme a v chladu necháme uležet alespoň 2 hodiny, lépe přes den.
|
Typ článku: Recepty

Marinované plátky rozložíme přes sebe do ohnivzdorné misky (malého pekáčku), podlijeme vodou a pečeme při cca 150 °C dozlatova. Tofu často podléváme, aby nebylo vysušené.

Podáváme s polentovým knedlíkem (koupený či doma připravená polenta) nebo chlupatými bramborovými knedlíky a se zelím i kedlubnovým, cuketovým, cibulovým nebo se špenátem ( i z ředkvičkových listů nebo mangoldu).

Dobrou chuť přeje Jitka Pohanková

Počet přečtení: 6459
Datum: 31. 12. 2009