Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Tofu plátky prokládané brokolicí

1 š nasekané brokolice, 2 pl oleje, 2 ks čerstvého droždí, 1 1/2 čl solčanky, 1 čl zázvoru, 1 1/2 š uvařených ječmenných krup (malých), 9 plátků tofu (plátek silný asi 1 cm) – tj. asi 2 silnější kostky tofu, 1 čl drceného kmínu, 1 čl majoránky, 3 pl sójové omáčky, 2 pl kečupu (nemusí být)
|
Typ článku: Recepty

Nadrobno posekanou brokolici osmažíme na oleji, přidáme droždí, dusíme do zhoustnutí, přimícháme koření a uvařené kroupy. Tofu nakrájené na plátky posypeme kořením a pokapeme sójovou omáčkou. 6 plátků v silnější vrstvě potřeme připravenou brokolicovou směsí. Z nich vytvoříme tři dvojice (na sebe poskládané vždy směsí nahoru) a navrch položíme nepotřený plátek tofu, který můžeme ještě potřít kečupem. To znamená, že složení každé porce bude: tofu, směs, tofu, směs, tofu, kečup. Naplněné plátky tofu položíme na olejem potřený plech a zepečeme ve vyhřáté troubě (asi 15 minut).

Můžeme připravit i plněnou tofu kapsu – marinované tofu podélně nařízneme a vytvoříme kapsu, naplníme ji rozmačkanými brambory smíchanými s osmaženou cibulkou a hráškem, dochutíme a zapečeme.

Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin

Počet přečtení: 2686
Datum: 25. 1. 2009