Tofu plátky prokládané brokolicí
Nadrobno posekanou brokolici osmažíme na oleji, přidáme droždí, dusíme do zhoustnutí, přimícháme koření a uvařené kroupy. Tofu nakrájené na plátky posypeme kořením a pokapeme sójovou omáčkou. 6 plátků v silnější vrstvě potřeme připravenou brokolicovou směsí. Z nich vytvoříme tři dvojice (na sebe poskládané vždy směsí nahoru) a navrch položíme nepotřený plátek tofu, který můžeme ještě potřít kečupem. To znamená, že složení každé porce bude: tofu, směs, tofu, směs, tofu, kečup. Naplněné plátky tofu položíme na olejem potřený plech a zepečeme ve vyhřáté troubě (asi 15 minut).
Můžeme připravit i plněnou tofu kapsu – marinované tofu podélně nařízneme a vytvoříme kapsu, naplníme ji rozmačkanými brambory smíchanými s osmaženou cibulkou a hráškem, dochutíme a zapečeme.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin