Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Tofu po římsku

cibule větší 1 ks, olej 1 pl, mražená zelenina, (kořenová zelenina a hrášek) asi 200 g, bobkový list 2 ks, bazalka 1/2 čl, mletá paprika pl, voda 3 š
|
Typ článku: Recepty

Na oleji podusíme nakrájenou cibuli spolu se zeleninou, přidáme bobkový list a bazalku. Po chvilce dušení zasypeme paprikou a zalijeme vodou, dusíme asi 10 minut.

tofu bílé 1 kostka (300 g), shoyou – sójová omáčka 2 pl, solčanka 1,5 čl, česnek 4 stroužky

Mezitím si nakrájíme tofu na menší kostky, ochutíme je a necháme chvíli stát. Pak je přidáme do jídla a několik minut dusíme.

sójové mléko 1š, mouka polohrubá 3 pl, cizrna uvařená (nebo z konzervy) 1 větší š

V sójovém mléce rozšleháme mouku a jídlo zahustíme, na pomalém ohni vaříme asi 8 minut. Nakonec zamícháme na měkko uvařenou cizrnu, podle potřeby dochutíme würzlem (nebo shoyou, solí), česnekem apod. Podáváme s těstovinami, noky nebo celozrnným knedlíkem. Při podávání můžeme hotové jídlo ozdobit tenkými proužky sójové smetany.

Tofu po římsku je hustší omáčkovité konzistence a příjemné chuti.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 3348
Datum: 8. 10. 2009