Tofu s arašídy
2 kostky přírodního tofu (přibližně 1/2 kg), 1 větší cibule, 1 čl zázvoru, 2 čl solčanky, 1 čl drceného kmínu, 1 menší hlavička česneku, 3 pl oleje, 1 pl sójové omáčky, 1/2 čl soli, 2 1/2 š na menší kostky pokrájeného bílého zelí, 2 vrchovaté pl rajského protlaku, 1 1/2 pl polohrubé mouky, 5 š studené vody, 1 š na nudličky pokrájené sterilizované kapie (i s nálevem), 1 sáček arašídů (100 g)
Rubrika: Jídla z tofu a sóji
| Typ článku: Recepty
Tofu opláchneme pod vodou a pokrájíme na úhledné menší podlouhlé kousky. Přidáme nakrájenou cibuli, zázvor, solčanku, kmín, prolisovaný česnek, olej, sójovou omáčku, zlehka smícháme a necháme stát. Nakrájené zelí zalijeme 1 š vody, přidáme sůl a pod pokličkou dusíme, dokud se voda nevypaří (cca 10-15 minut). Přidáme rajský protlak, krátce orestujeme a přidáme ochucené tofu. Zamícháme, po prohřátí zaprášíme moukou, potom zalijeme 4 š vody. Za občasného míchání vaříme asi 5 minut. Před koncem přidáme kapii, předem nasucho opražené arašídy a jídlo podle potřeby dochutíme solí. Posypeme nasekanou petrželovou natí.
Varianta – tofu můžeme podávat také s praženými mandlemi.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 2985
Datum: 25. 1. 2009