Tofu univerzál
Tofu nastrouháme na středně velkém struhadle, pokapeme shoyou a necháme odstát. Na oleji podusíme cibuli, přidáme hořčici a rozmačkané droždí. Smažíme až do zhoustnutí. Pak přidáme upravené tofu a promícháme. Postupně přidáváme prolisovaný česnek a koření. Zasypeme maizenou, promícháme a zalijeme vodou. Za občasného míchání vaříme na mírném ohni asi 2 minuty. Nakonec ochutíme majoránkou a vmícháme rostlinné máslo. Jídlo podáváme teplé na salátovém listu s rýží nebo po zchladnutí jako pomazánku na chléb. Může se též použít jako náplň do zeleniny ve studené kuchyni – třeba na plněná rajčata, papriku apod.
Jednáse o jídlo univerzálního použití pro studenou i teplou kuchyni, s vynikající chutí.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.