Rady lékaře
![](/image.php?3996&0&t=1)
Proč dochází u diabetiků ke vzniku tolika zdravotních komplikací? Inzulin je nahrazován injekcemi a to by, podle mého názoru, mělo přece zamezit jakýmkoliv problémům.
Poté co se začal běžně používat inzulin, dostali diabetici závislí na dodávkách inzulinu, tedy diabetici s juvenilní cukrovkou...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Rady lékaře![](/image.php?5874&0&t=1)
Proč je odpočinek tak důležitý?
Odpočinek umožňuje tělu se zregenerovat. Dochází k vylučování odpadních látek, doplňují se zásoby různých enzymů, dochází...Rubrika: Odpočinek | Typ článku: Rady lékaře![](/image.php?3836&0&t=1)
Proč jsou aktuální vědecké poznatky o rakovině prsu tak málo známé ženám i jejich lékařům?
Lidé se mění jen pomalu – a pomalu přijímají i nové způsoby, přestože fakta jsou přesvědčující.Rubrika: Rakovina | Typ článku: Rady lékaře![](/image.php?6194&0&t=1)
Proč lidé vlastně tak rádi užívají léky?
Přestože většinu dnešních civilizačních nemocí lze vyléčit změnou životního stylu (především změnou stravování a...Rubrika: Léky | Typ článku: Rady lékaře![](/image.php?3854&0&t=1)
Proč nedokážou chirurgie a ozařování vyléčit rakovinu prsu?
Používání extenzivní místní terapie, jako je mastektomie nebo ozařování, je založeno na víře, že rakovina prsu je onemocnění...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Rady lékaře![](/image.php?3924&0&t=1)
Proč operace bypassu život neprodlouží? Vždyť vypadá jako logické řešení problému ucpaných cév.
Ateroskleróza je onemocnění všech srdečních cév, i když jedno místo je obvykle rozsáhleji postiženo než místa ostatní....Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Rady lékaře![](/image.php?2010&0&t=1)
Proč používáte tak často čínské zelí?
Protože patří do rodiny kapustovité zeleniny a ta obsahuje množství látek chránících člověka před rakovinou. Například muži...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Rady lékaře![](/image.php?2980&0&t=1)
Proč se můj dietolog domníval, že když nahradím tmavé maso rybami a drůbeží, dojde k poklesu mé hladiny cholesterolu?
Aby mohli dietologové a lékaři zdůraznit výhody drůbežího a rybího masa nad masem tmavým, jako je např. hovězí či vepřové...Rubrika: Cholesterol | Typ článku: Rady lékaře![](/image.php?7330&0&t=1)
Proč se říká, že čočka a fazole jsou výborné na pleť?
Chcete si vyzkoušet čočkovou masku? Čočka a fazole jsou skutečně výborné na pleť, ale musíte je jíst! Obsahují mnoho vitamínů...Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Rady lékaře![](/image.php?7164&0&t=1)
Proč se tolik mluví o škodlivosti opalování, o škodlivosti slunečního záření?
Hlavní příčinou je, podle mého názoru, to, že se zde vytvořila výborná obchodní příležitost pro výrobce a prodejce různých...Rubrika: Slunce | Typ článku: Rady lékaře