Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Studie

Posílení kostí

Studie na Pennsylvania State University ukázala, že omega-3 mastné kyseliny z rostlinných zdrojů napomáhají tvorbě kostí a brání...Rubrika: Osteoporóza | Typ článku: Studie

Posilování zvyšuje hustotu kostí i po menopauze

Vědci sledovali 140 žen ve věku od čtyřiačtyřiceti do šestašedesáti let. Tyto ženy chodily po dobu jednoho roku třikrát týdně...Rubrika: Zdraví ženy | Typ článku: Studie

Poslouchání MP3 přehrávače může poškozovat sluch

U jedenadvaceti mladých Belgičanů s normálním sluchem bylo ve studii zaznamenáno významné zhoršení sluchu, konkrétně schopnosti...Rubrika: Technika | Typ článku: Studie

Poslouchat hodiny se vyplatí

Člověk má v sobě vnitřní hodiny, pokud dojde k jejich posunu, tak se necítíme dobře. K těmto posunům dochází v důsledku jet...Rubrika: Životní styl | Typ článku: Studie

Poslouží ginkgo biloba k prevenci mozkové mrtvice nebo srdečního záchvatu?

Užíváte ginkgo bilobu jako doplněk ke snížení rizika srdečního onemocnění? Možná byste se nad tím měli ještě zamyslet.Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: Studie

Posměšky zvyšují riziko poruch trávení u dívek

Výzkumníci z Uppsalské univerzity ve Švédsku spolu s kolegy z Austrálie a USA vyzpovídali celkem 629 dívek ze sedmých a osmých...Rubrika: Stres a psychika | Typ článku: Studie

Poškození mozku je částečně reverzibilní

Studie vypracovaná na University of California v San Franciscu zjistila, že úplné zřeknutí se alkoholu může zvrátit některé...Rubrika: Náš mozek | Typ článku: Studie

Potravinové doplňky mohou škodit

Pokud jde o karcinomy zažívacího traktu, mohou antioxidanty ve formě potravinových doplňků stav ještě zhoršovat.Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Studie

Potraviny a vitamíny v prevenci rakoviny kůže

Pro miliony lidí může přijít varování před nadměrným vystavováním slunečním paprskům příliš pozdě. Dr. James M. Spencer...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Potraviny nám všelicos vyprávějí

Zvuk, který vydávají potraviny při kousání, je pro nás možná stejně důležitý jako chuť, vůně a vzhled. Vědci na University...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie