Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Potraviny nám všelicos vyprávějí

Zvuk, který vydávají potraviny při kousání, je pro nás možná stejně důležitý jako chuť, vůně a vzhled. Vědci na University of Leeds ve Velké Británii speciální nahrávkou potvrdili, že v první vteřině našeho kousání vzniká ultrazvuk, který je analyzovaný nejen v našich uších, ale i ústech.
Rubrika: Stravování
|
Typ článku: Studie

„Potraviny k nám hovoří a my jim velmi dobře rozumíme,“ říká profesor Povey. A také podle jejich „řeči“ si vybíráme, které nám znějí chutně. Výrobci potravin věnují velkou pozornost vývoji správně křupavých potravin a vy byste si měli dát záležet na tom samém a například zeleninu vařit jen tak „al dente“ a ne na kaši. J

Z knihy Igora Bukovského a Pavola Liptáka Hned to bude. Vydalo Nakladatelství Slovart.

Počet přečtení: 3262
Datum: 15. 1. 2017