Potraviny nám všelicos vyprávějí
Zvuk, který vydávají potraviny při kousání, je pro nás možná stejně důležitý jako chuť, vůně a vzhled. Vědci na University of Leeds ve Velké Británii speciální nahrávkou potvrdili, že v první vteřině našeho kousání vzniká ultrazvuk, který je analyzovaný nejen v našich uších, ale i ústech.
Rubrika: Stravování
| Typ článku: Studie
„Potraviny k nám hovoří a my jim velmi dobře rozumíme,“ říká profesor Povey. A také podle jejich „řeči“ si vybíráme, které nám znějí chutně. Výrobci potravin věnují velkou pozornost vývoji správně křupavých potravin a vy byste si měli dát záležet na tom samém a například zeleninu vařit jen tak „al dente“ a ne na kaši. J
Z knihy Igora Bukovského a Pavola Liptáka Hned to bude. Vydalo Nakladatelství Slovart.
Počet přečtení: 3262
Datum: 15. 1. 2017