Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Studie

Smích je nejlepším lékem - proti alergiím

I když asi málokterý z nás by pokládal alergii za něco pro zasmání, výsledky nové japonské studie naznačují, že „vysmát se...Rubrika: Stres a psychika | Typ článku: Studie

Smích při jídle pomáhá diabetikům snížit hladinu krevního cukru

Malá studie ukázala, že diabetici se lépe vypořádají s cukrem, když si při jídle dopřejí jako vedlejší chod i porci smíchu.Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie

Smíchem proti stoupání hladiny krevního cukru

Ve dvou různých dnech byla skupině pěti zdravých dospělých a devatenácti diabetiků servírována večeře. V prvním případě...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie

Smogové znečištění má za následek nedostatek vitamínu D v těle

Je dobře známo, že obloha přikrytá poličkou smogu neprospívá zdraví našich plic. Indická studie svědčí o tom, že blokování...Rubrika: Ekologie | Typ článku: Studie

Smrkání zhoršuje rýmu

Nejjistějším příznakem běžné rýmy je výtok z nosu, který je obvykle následován smrkáním, abychom nos vyčistili. Smrkání...Rubrika: Infekční nemoci | Typ článku: Studie

Smrt Oscara Wildea zavinila ušní infekce, nikoliv onemocnění syfilitidou

Teprve plných sto roků po skonu Oscara Wildea vyloučili vědci jako předpokládanou příčinu úmrtí známého dramatika syfilis –...Rubrika: Infekční nemoci | Typ článku: Studie

Snídaně je lepší

Maminky (či babičky) nám říkaly, že snídaně je nejdůležitějším jídlem dne. Nová studie porovnávající pravidelné...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Snížení rizika rakoviny prostaty

Studie na skoro 3 000 Italech ukázala, že existuje vztah přímé úměry mezi hladinou cholesterolu v krvi a rizikem rakoviny prostaty....Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Snížení spotřeby cukru vede ke zvýšení HDL cholesterolu

Cukr, cukr, cukr – tak mnozí z nás si rádi pochutnají na něčem sladkém. Vysoká spotřeba limonád, ovocných džusů a slazených...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Snížení spotřeby hovězích steaků může zachránit planetu

Člověk, který konzumuje tzv. tmavé maso (hovězí, vepřové atp.), nepoškozuje podle vědců pouze svoje zdraví - přispívá tak i...Rubrika: Ekologie | Typ článku: Studie