Studie
Užívání kapslí s rybím tukem nesnižuje riziko komorové fibrilace
Organizace American Heart Association sponzorovala studii, která zkoumala účinky užívání kapslí s rybím tukem.Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: StudieUžívání marihuany zvyšuje riziko depresí
Výsledky nové studie ukázaly, že dospělí lidé, kteří na začátku sledování netrpěli depresemi, ale začali užívat marihuanu...Rubrika: Drogy | Typ článku: StudieUžívání mobilních telefonů jako prevence Alzheimerovy choroby? Minimálně u myší!
Časopis Journal of Alzheimer's Disease publikoval článek o výzkumu, ve kterém vědci vystavili dvě skupiny myší elektromagnetickému...Rubrika: Technika | Typ článku: StudieUžívání vitaminu B-12 orálně stejně účinné jako injekcí
Lidé, kteří musí užívat doplňky vitaminu B-12, si tento vitamin možná nemusejí nechávat píchat prostřednictvím injekční...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: StudieUžívání vitamínu C prospívá – zdá se, že zejména mužům
Na univerzitě v Los Angeles (UCLA) proběhla jednadvacet let trvající studie, která sledovala u 11 348 dospělých jejich příjem...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: StudieUživatelé internetu trpí depresí
Několik počítačových firem financovalo dvouletý výzkum v běžných rodinách, který se zabýval používáním internetu v...Rubrika: Technika | Typ článku: StudieV pozadí epileptických záchvatů stojí často alergické reakce na potraviny
Devatenáctiletá dívka přestala mít epileptické záchvaty poté, co bylo z její stravy vyloučeno hovězí maso. V pozadí záchvatů...Rubrika: Alergie | Typ článku: StudieV pozadí Mozartovy smrti nebyl zřejmě jed, ale vepřové maso
Porce vepřových kotlet byla možná tím, co navždy umlčelo tok nádherné hudby z pera geniálního Wolfganga Amadea Mozarta. Tedy ani...Rubrika: Stravování | Typ článku: StudieV šedesáti cévy čtyřicátníka
Není žádným tajemstvím, že aktivní pohyb snižuje riziko nemocí srdce a cév. Výsledky nové studie ukázaly, že cvičení...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: StudieVáhu určuje celkový jídelníček, nejenom příjem tuku
Podle poznatků týmu vědců mají ženy, které konzumují stravu obsahující značná množství tuku, cukru a „prázdných“...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Studie