Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Studie

Listová zelenina – každý den!

Pokud budete jíst listovou zeleninu každý den, uděláte velký krok k tomu, abyste si prodloužili život.Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: Studie

Lněná semínka při hypertenzi

V nové studii podrcená mletá semínka sama o sobě „měla za následek jeden z nejsilnějších účinků na snížení krevního tlaku...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: Studie

Lněné semínko a zdravá prostata

Prostatická intraepite­liální neoplazie (PIN) je přednádorové poškození prostaty, odhalené krevním testem a potvrzené biopsií....Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Lněné semínko a zvětšená prostata

Benigní prostatická hyperplazie (BPH) je onemocnění charak­terizované zvětšením prostatické žlázy. V České republice je po...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Studie

Lněné semínko snižuje hladinu cholesterolu u žen

Ve studii vypracované na Oklahoma State University podávali vědci skupině 36 žen po menopauze buď 40 gramů mletého lněného...Rubrika: Zdraví ženy | Typ článku: Studie

Lněné semínko vám pomůže snížit hladinu cholesterolu

Lněné semínko je nejbohatším přírodním zdrojem alfa-linolenové kyseliny a dietních lignanů, rozpustné vlákniny. Řada studií...Rubrika: Cholesterol | Typ článku: Studie

Losos z farmy může obsahovat hodně chemikálií

Mnozí lidé se domnívají, že ryby jsou zdravé. Např. lososi pěstovaní na lososích farmách však mohou obsahovat vysoké hladiny...Rubrika: Ekologie | Typ článku: Studie

Luštěniny jako prevence před rakovinou

Výzkumníci zjistili, že premenopauzální ženy, které konzumují kolem 6 gramů rozpustné vlákniny denně (tedy přibližně jeden...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Luštěniny jsou dobré na srdce

Pravidelná konzumace luštěnin snižuje podle studie vypracované na Tulane University v New Orleans významně riziko koronárního...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Luštěniny snižují riziko kardiovaskulárních onemocnění

Výsledky studie vypracované vědci na Kostarice svědčí o tom, že pravidelná konzumace fazolí sníží riziko infarktu, a to o 38 %....Rubrika: Nemoci srdce a cév | Typ článku: Studie