Varování před vejci
V USA budou kartóny s vejci již brzy muset být povinně označeny varováním před přítomností škodlivých baktérií společně s návodem, jak se vyhnout případné otravě.
Navrhovaný text by měl znít: Návod k bezpečné konzumaci. Vejce mohou obsahovat škodlivé baktérie, o kterých je známo, že mohou způsobit vážná onemocnění, a to zvláště u dětí, starších osob a lidí s oslabeným imunitním systémem. Pro svou ochranu uchovávejte vejce v ledničce, vařte, až je žloutek tuhý a jídla obsahující vejce důkladně propečte. Bude rovněž požadováno, aby výrobky obsahující vejce byly baleny, skladovány a distribuovány za teploty 7 C nebo nižší.
Tyto skladovací podmínky se budou vztahovat i na supermarkety, restaurace, nemocnice, školy atd. Ukázalo se totiž, že řádné chlazení dokáže zabránit množení baktérií salmonelly, které se v některých vejcích nacházejí.
Počet přečtení: 3696
Datum: 7. 11. 2003