Základní brynza z tofu
základní „brynza“ (z tofu), cibule 1 ks, olej 1 pl, tofu 1 kostka (300g), citrón menší – šťáva 1/2 ks, sůl 1 čl, lahůdkové droždí 1 pl, smetana sójová 4–5 pl (nebo sójová majonéza)
Rubrika: Pomazánky, krémy, másla, sýry
| Typ článku: Recepty
Nakrájenou cibuli krátce osmahneme na oleji a dáme do mixéru. Přidáme ostatní suroviny a umixujeme do hladka (konzistence brynzy – pomazánky).
Tento recept je snahou o náhradu brynzy – ovčího sýru. Jestli bude tato náhrada adekvátní, posuďte sami. Je možné ji používat jako základ na „brynzové“ halušky, dále jako pomazánku apod.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.
Počet přečtení: 6414
Datum: 17. 8. 2009