Zapékaná kolínka se zelím a olivami
celozrnná kolínka 500 g, olej 2 PL , cibule nakrájená 2 ks, bílé zelí 1,5 kg nastrouhat nadrobno, kmín 2 čl, solčanka 2–3 čl, bazalka 1,5 čl, cukr 3 pl, sůl 1,5 čl, olivy množství podle chuti, sójové mléko 2 š, solčanka 1 čl
|
Typ článku: Recepty
Celozrnné těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, scedíme je a propláchneme.
Na oleji podusíme cibuli a postupně přidáváme nastrouhané zelí, bylinky a koření a dusíme za občasného zamíchání pod pokličkou. Po podušení (20 minut) dochutíme podle potřeby solí a cukrem. Těstoviny smícháme s podušeným zelím, nakrájenými olivami, solčankou a ochuceným sójovým mlékem. Vložíme do vymaštěné bravosky, horní vrstvu potřeme olejem a pečeme asi 20 minut. Podáváme teplé s řezy červené kapie.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.
Počet přečtení: 3776
Datum: 18. 5. 2010