Zapékané brambory s kroupami
5 š na kostky pokrájených uvařených brambor, 1 1/2-2 š uvařených ječmenných krup (malých), 1 1/2 š solčanky, 2 pl oleje, sůl na uvaření brambor a krup, 1 pl rostlinného tuku, 1 pl petrželové natě
Rubrika: Jídla z brambor
| Typ článku: Recepty
Uvařené brambory mírně pomačkáme, smícháme s kroupami, solčankou, 1 pl oleje a dáme do vymaštěné chlebové formy. Mírně přitlačíme a povrch vyrovnáme. Potřeme rostlinným tukem, ve vyhřáté troubě pečeme 15-20 minut. Po upečení posypeme jemně nakrájenou petrželovou natí. Jídlo se v kombinaci se syrovým zeleninovým salátem může podávat jako hlavní chod nebo samostatně jako příloha.
S kroupami můžeme připravit i zapékanou zeleninu (různorodou zeleninu uvaříme a připravíme podle daného postupu).
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 3662
Datum: 25. 1. 2009