Zapékané brambory s tofu a se zelím
3 pol. lžíce rostlinného másla, 2 šálky (1 šálek je přibližně 1,8 dl) cibule nakrájené na kolečka, 5-6 větších brambor uvařených ve slupce a oloupaných, 4 šálky kyselého zelí, 2 šálky uvařené rýže natural, 2 šálky na nudle nastrouhaného tofu, 2 káv. lžičky soli, 3 pol. lžíce oleje, 1-1 ½ šálku hustšího sójového mléka
Rubrika: Jídla z brambor
| Typ článku: Recepty
Chlebovou formu vymastíme olejem, na dno položíme na plátky nakrájené brambory, cibuli, kyselé zelí, rýži, nastrouhané tofu a navrch znovu nakrájené brambory. Jednotlivé vrstvy vždy ochutíme solí, vršek potřeme olejem.
Ve vyhřáté troubě pečeme 45 minut. Před dokončením zalijeme sójovým mlékem a dopečeme.
Dobrou chuť přeje Jana Konečná
Počet přečtení: 4100
Datum: 26. 7. 2013