Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Zapékaný květák v bramborové kaší

brambory 900 g, sójové mléko 150–200 ml, zelená cibulka 2 ks, olej 2 PL g, sůl na dochucení , ovesné vločky jemné 1 š, květák 600 g, červená kapie 60 g, sójová zálivka – sojanéza 1 š, zelená petrželka 1/2 hrsti, ovesné vločky jemné na vysypání plechu
|
Typ článku: Recepty

Očištěné brambory jemně osolíme a uvaříme doměkka, potom z nich uděláme bramborovou kaši za přidání sójového mléka. Do bramborové kaše zamícháme na oleji podušenou cibulku a ovesné vločky. Menší růžičky květáku mírně osolíme a napaříme téměř doměkka (asi 15 minut).

Plech vymažeme olejem, vysypeme ovesnými vločkami a rovnoměrně na něj rozložíme upravenou bramborovou kaši, na kterou ukládáme napařené růžičky květáku. Posypeme na kostičky nakrájenou kapií a pokapeme (přelijeme) ne moc hustou zálivkou. Pečeme asi 20 minut na 170–180 °C. Po upečení posypeme nasekanou petrželovou natí. Podáváme jako hlavní pokrm se zeleninovou oblohou.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 3780
Datum: 30. 9. 2009

Mohlo by vás zajímat

Zapékaný květák