Závitky s nori
Nejprve řasu nori opražíme. Uchopíme list řasy a tři vteřiny jím kroužíme ve výšce asi 25-30 centimetrů nad plamenem, až řasa zezelená. Takto upravený list nori rozložíme a pokapeme umeoctem (citrónem), aby byl vlhký. V tenké vrstvě na něj rozložíme rýži, přičemž na horním okraji ponecháme jeden centimetr volný.
K dolnímu okraji přiložíme široký proužek okurky, tofu párek nebo pruh uzeného tofu (vedle sebe se vám vejdou dva kousky) a posypeme nastrouhanou ředkví. Celý list opatrně srolujeme (pro lepší manipulaci se při rolování někdy používá bambusová rohožka). Závitek necháme v lednici ztuhnout.
Krájíme ostrým nožem na kolečka (po každém řezu namočit do teplé vody), která lze před servírováním pokapat dresinkem.
List nori můžete plnit jakoukoliv kombinací uvařených obilovin, luštěnin a zeleniny. Zabalené v potravinové fólii se výborně hodí na cesty.
Dobrou chuť přeje Kateřina Kukosová