Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Závitky s nori

2 listy mořské řasy nori, 1/2 šálku uvařené (až do lepivé konzistence) celozrnné rýže, 1 uzené tofu (případně tofu párky), okurka, černá ředkev, umeocet (případně citrónová šťáva)
|
Typ článku: Recepty

Nejprve řasu nori opražíme. Uchopíme list řasy a tři vteřiny jím kroužíme ve výšce asi 25-30 centimetrů nad plamenem, až řasa zezelená. Takto upravený list nori rozložíme a pokapeme umeoctem (citrónem), aby byl vlhký. V tenké vrstvě na něj rozložíme rýži, přičemž na horním okraji ponecháme jeden centimetr volný.

K dolnímu okraji přiložíme široký proužek okurky, tofu párek nebo pruh uzeného tofu (vedle sebe se vám vejdou dva kousky) a posypeme nastrouhanou ředkví. Celý list opatrně srolujeme (pro lepší manipulaci se při rolování někdy používá bambusová rohožka). Závitek necháme v lednici ztuhnout.

Krájíme ostrým nožem na kolečka (po každém řezu namočit do teplé vody), která lze před servírováním pokapat dresinkem.

List nori můžete plnit jakoukoliv kombinací uvařených obilovin, luštěnin a zeleniny. Zabalené v potravinové fólii se výborně hodí na cesty.

Dobrou chuť přeje Kateřina Kukosová

Počet přečtení: 4433
Datum: 11. 6. 2009