Zbojnické brambory
uvařené brambory 5 větších ks nakrájet na kostky, ječné kroupy malé uvařené 2 š, houby uvařené 1 š nasekat nadrobno, cibule 1 ks nakrájet nadrobno, petrželová nať nasekaná 2 pl, solčanka na dochucení podle potřeby, olej 2 pl, sůl podle potřeby na uvaření brambor a krup
Rubrika: Jídla z brambor
| Typ článku: Recepty
Uvařené brambory mírně pomačkáme, smícháme s kroupami, cibulí, houbami, polovinou petrželky, dochutíme solčankou a zamícháme olej. Potom všechno vložíme do vymaštěné chlebové formy nebo menšího plechu. Mírně přitlačíme a povrch vyrovnáme. Potřeme rostlinným olejem a ve vyhřáté troubě pečeme 20 minut.
Po upečení posypeme jemně nakrájenou petrželovou natí. Jídlo se v kombinaci se syrovým zeleninovým salátem může podávat jako hlavní chod nebo jako příloha.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.
Počet přečtení: 4529
Datum: 22. 5. 2010