Zelená polévka – zelná s hráškem
1/5 š oleje, 1 š pokrájené cibule, 4 š zelí nakrájeného na malé kostičky, 1 čl drceného kmínu, 2 š nakrájených brambor, 1 1/2 š zeleného hrášku, 5 pl ovesných vloček, 1 čl mleté papriky, 10 š vody, 2 čl soli, 2 čl solčanky, 1 pl nasekané petrželové natě
Na oleji osmažíme cibulku, přidáme zelí, do sklovita osmažíme spolu s drceným kmínem, přidáme mletou papriku, zamícháme a zalijeme vodou. Přidáme brambory, hrášek a ovesné vločky. Vaříme, dokud nejsou brambory měkké, polévku dochutíme a posypeme petrželovou natí.
Můžete připravit také červenou polévku (mrkev a trochu červené řepy, do hotové polévky přidáme na oleji krátce osmažená, pokrájená rajčata) nebo žlutou polévku (tykev, kukuřice, do hotové polévky přidáme na oleji osmaženou nakrájenou žlutou papriku).
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 2752
Datum: 25. 1. 2009