Antioxidant zjištěn v arašídech
Může být konzumace arašídů dobrá pro vaše srdce? Podle výsledků studie vypracované na North Carolina State University v Raleigh je to možné.
Rubrika: Srdce a cévy
| Typ článku: Studie
Vědci totiž zjistili, že arašídy obsahují antioxydant, který se také nalézá v červeném hroznovém víně. Předchozí studie ukázaly, že konzumace červeného vína souvisí s nižším výskytem srdečního onemocnění.
Oním antioxydantem je resveratrol. Jedna porce (unce) arašídů obsahuje 73 mikrogramů resveratrolu, zatímco tenká červená slupka, ve které jsou arašídy obaleny, obsahuje na porci (unci) dalších asi 42 mikrogramů resveratrolu.
Vypracování této studie bylo motivováno zjištěním, že lidé, kteří jedí čtyřikrát či pětkrát týdně ořechy, mají o 40 % nižší riziko kardiovaskulárního onemocnění.
Počet přečtení: 4175
Datum: 18. 7. 2012