Arašídovo-karobový krém (ořechový, mandlový)
arašídové (ořechové) máslo 1/2 š (1 š = 2 dl), karobový prášek 2–3 čl, sójové mléko ochucené 15 pl, vanilkový cukr podle chuti
Rubrika: Pomazánky, krémy, másla, sýry
| Typ článku: Recepty
Arašídové máslo dáme do mixéru, přidáme karobový prášek, vanilkový cukr a začneme mixovat. Během mixování postupně přiléváme ochucené sójové mléko. Když použijeme sójové mléko bez ochucení, můžeme přidat na oslazení med. Krém je možné dělat v různé hustotě a ta záleží na množství přidané tekutiny. Hotový krém je možné natírat na celozrnný chléb nebo pečivo nebo jím doplňovat a zdobit obilné kaše.
Krém je hladký, příjemný na vzhled i na chuť, lehce roztíratelný. Nezapomeňme, že i když je chutný, obsahuje hodně tuku z použitých ořechů.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.
Počet přečtení: 4461
Datum: 2. 7. 2009