Barevné ražniči
Z kostky tofu vykrojíme vhodnou formičkou 9 stejných oválků nebo kruhů a namočíme asi na 1 hodinu do marinády připravené z uvedených surovin. Menší červenou řepu uvaříme doměkka a ze 3 mm silných plátků vykrojíme 9 oválů – stejných jako z tofu.
3 středně velké brambory (uvaříme do poloměkka a nakrájíme na 12 plátků silných asi 1 cm), 1 zelená paprika (9 kostek papriky asi 2,5 x 2,5 cm), 1/2 menšího pórku (9 kroužků silných asi 0,5 cm), 6 lupínků cibule, sůl podle potřeby, 4 stroužky česneku, 2 pl oleje
Marinované oválky z tofu podélně překrojíme na polovinu a vložíme do nich oválky červené řepy. Na kovovou jehlici napíchneme lupínek cibule, potom střídavě bramboru, pórek, tofu -proložené červenou řepou a paprikou. Všechno zopakujeme třikrát a ukončíme bramborou a lupínkem cibule. Napíchané ražniči vložíme do pekáče, pokapeme olejem, zalijeme marinádou z tofu, poklademe pokrájeným česnekem a přikryjeme alobalem. Ve vyhřáté troubě pečeme asi 20 minut. Potom odkryjeme a dopečeme. Ražniči vyjmeme.
1 pl oleje, 2 rajčata, 1 paprika, 1 nakrájená cibule, sůl podle potřeby
Do šťávy dáme na nudličky nakrájenou papriku, rajčata a cibuli. Rychle orestujeme, podle potřeby dosolíme. Nakonec zalijeme olejem a zamícháme. Při podávání touto směsí ražniči polijeme.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin