Bílé fazole s nudlemi
2 šálky bílých fazolí (v suchém stavu), 6 šálků vody, 2 nakrájené cibule, 2 stonky nakrájeného řapíkatého celeru, 2 stroužky utřeného česneku, 1 pl sójové omáčky tamari, 1 čl estragonu, 1 čl bazalky, 1/2 čl tymiánu, 1/4 šálku nakrájených naložených červených paprik, 2 šálky nevařených celozrnných pšeničných vřeten nebo kolínek
Rubrika: Luštěninová jídla
| Typ článku: Recepty
Vložte fazole do velkého hrnce s vodou. Přiveďte k varu, ztlumte teplotu, dejte pod pokličku a vařte asi jednu hodinu na mírném plameni. Přidejte zbývající ingredience, s výjimkou pálivých červených papriček a těstovin, a vařte ještě dalších 45 minut. Pak přidejte pálivé červené papričky a těstoviny. Vařte tak dlouho, až nudle změknou, tedy asi 15 minut.
V tomto receptu můžete použít jak velké, tak malé bílé fazole. Pokud je předem namočíte přes noc do vody, můžete odpočítat 45 minut z prvního stadia vaření. Celková doba vaření bude asi 1 1/4 hodiny.
Počet přečtení: 4723
Datum: 18. 1. 2009