Brazilské černé fazole s marinovanými rajčaty
Fazole: 2 šálky černých fazolí (v suchém stavu), 6 šálků vody, 2 velké stroužky česneku, 1 cibule, ozdobená osmi hřebíčky, 2 nakrájené cibule, 1 velká zelená paprika, nakrájená
Rubrika: Luštěninová jídla
| Typ článku: Recepty
Marinovaná rajčata: 6 nakrájených rajčat, 1 svazek zelené cibulky, nakrájené, 1/2 cibule, nakrájené, 1 stroužek utřeného česneku, 3 pl octa, 4–5 kapek Tabasco omáčky
Fazole: Fazole vložte do velkého hrnce s vodou. Přidejte 2 celé stroužky česneku a 1 celou cibuli, ozdobenou osmi hřebíčky. (Párátkem nejprve udělejte do cibule dírky, pak hřebíček zatlačte do cibule.) Vařte asi 2 hodiny na mírném plameni. Pak vyjměte česnek a cibuli, přidejte nakrájenou cibuli a zelenou papriku a vařte ještě jednu hodinu, dokud fazole nezměknou. Fazole podávejte s rýží natural a marinovanými rajčaty.
Marinovaná rajčata: Promíchejte všechny ingredience. Dejte do chladničky (minimálně jednu hodinu před podáváním).
Počet přečtení: 7334
Datum: 18. 1. 2009