Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Brusinky proti rakovině

Laboratorní testy prokázaly, že sloučeniny zva­né antokyany – fialové, červené a modré pigmenty, jež nalezneme v les­ních plodech, hroznech, švestkách, červeném zelí a červené cibuli – zabraňu­jí akumulaci tuků v játrech. Pokud jde o potlačení růstu buněk rakoviny jater, v laboratorních podmín­kách všechny ostatní druhy ovoce porazily brusinky.
|
Typ článku: Studie

Další studie odhalily, že brusinky v laboratoři vykazují účinky i proti dalším druhům nádorových onemocnění, jako je rakovina mozku, prsu, tlustého střeva, plic, dutiny ústní, vaječníků, prostaty a žaludku. Je však třeba ještě provést klinické studie účinků brusinek na onkologické pacienty, jež by tyto závěry potvrdily.

Počet přečtení: 1864
Datum: 21. 1. 2019