Brusinky proti rakovině
Laboratorní testy prokázaly, že sloučeniny zvané antokyany – fialové, červené a modré pigmenty, jež nalezneme v lesních plodech, hroznech, švestkách, červeném zelí a červené cibuli – zabraňují akumulaci tuků v játrech. Pokud jde o potlačení růstu buněk rakoviny jater, v laboratorních podmínkách všechny ostatní druhy ovoce porazily brusinky.
Rubrika: Přírodní léčba
| Typ článku: Studie
Další studie odhalily, že brusinky v laboratoři vykazují účinky i proti dalším druhům nádorových onemocnění, jako je rakovina mozku, prsu, tlustého střeva, plic, dutiny ústní, vaječníků, prostaty a žaludku. Je však třeba ještě provést klinické studie účinků brusinek na onkologické pacienty, jež by tyto závěry potvrdily.
Počet přečtení: 1864
Datum: 21. 1. 2019